Historisk arkiv

Forsøksprosjekt med forlenget jakttid for elg og hjort

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernministeren vil sette i gang et forsøksprosjekt der forlenget jakttid for elg og hjort prøves ut under visse vilkår i nærmere bestemte områder. (16.10.02)

Pressemelding

Dato: 16.10.02

Forsøksprosjekt med forlenget jakttid for elg og hjort

Miljøvernminister Børge Brende vil sette i gang et forsøksprosjekt der forlenget jakttid for elg og hjort prøves ut under visse vilkår i nærmere bestemte områder. Hensikten med prosjektet er å få fram mer kunnskap omkring spørsmålet om jakttiden for elg og hjort, som kan være til nytte når jakttidsforskriften skal revideres neste gang i 2007.

- Jeg vil undersøke om forlenget jakttid for elg og hjort kan øke allmennhetens tilgang til jakt, redusere konfliktnivået mellom storvilt- og småviltjegere og styrke grunnlaget for verdiskaping i distriktene, sier miljøvernminister Brende.

- Både NORSKOG, Norges jeger- og fiskerforbund og Friluftslivets fellesorganisasjon er opptatt av dette spørsmålet, understreker miljøvernministeren.

Oppstart i 2003

Prosjektet vil bli gjennomført av Direktoratet for naturforvaltning i nær kontakt med NORSKOG, Norges jeger- og fiskerforbund og Friluftslivets fellesorganisasjon. De tre organisasjonene har tilbudt seg å delta aktivt i gjennomføringen av en slik forsøksordning der dette er hensiktsmessig. Prosjektet starter opp i 2003 og vil gå over flere år. Direktoratet fastsetter hvilke områder som er aktuelle, og vil i den forbindelse måtte samrå seg med berørte kommuner og de aktuelle organisasjonene.

Forlenget jakttid

NORSKOG, Norges jeger- og fiskerforbund og Friluftslivets fellesorganisasjon tok opp spørsmålet om en prøveordning i et brev til miljøvernministeren 30. mai i år. De tre organisasjonene mener lengre jakttid vil øke allmennhetens tilgang til jakt, redusere konfliktnivået mellom storvilt- og småviltjegere og styrke grunnlaget for verdiskaping i distriktene når det samtidig settes krav om utleie av småviltjakt og om samjakt på storvilt og småvilt. Organisasjonene foreslo en forsøksordning der jakttiden for elg og hjort forlenges fram til 30. november i utvalgte områder under forutsetning av at det leies ut småviltjakt og tilrettelegges for samjakt.

Etter gjeldende jakttidsforskrift varer jakta på elg fram til og med 31. oktober de fleste steder i landet. På Vestlandet varer elgjakta til og med 15. november. Også jakta på hjort varer til og med 15. november.

Kontaktperson

Avdelingsdirektør Pål Vidar Sollie, tlf. 22 24 58 77

Les mer