Historisk arkiv

Fylkesdelplan for Blefjell godkjent

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernministeren har godkjent fylkesdelplan for Blefjellområdet i Buskerud og Telemark. (21.06.02)

Pressemelding

Dato: 21.06.02

Fylkesdelplan for Blefjell godkjent

Miljøvernministeren har godkjent fylkesdelplan for Blefjellområdet i Buskerud og Telemark. Hovedtrekkene i kommunenes og fylkeskommunenes plan for området har fått tilslutning, noe som vil gi et bedre vern av villrein, natur og friluftsliv i området. Departementet sier nei til ny veg mellom Rollag og Hovin.

- Hensynet til naturen og friluftslivet tilsier et sterkt vern inne på fjellet, og jeg er glad for at disse momentene har stått sentralt i planleggingen lokalt. Norge forvalter de siste livskraftige bestander av vill fjellrein i Europa, og det forplikter oss også i internasjonal sammenheng, sier miljøvernminister Børge Brende.

Fylkesdelplanen er laget i samarbeid mellom regionale og lokale aktører, fylkeskommunen og kommunene.

Miljøverndepartementet har lagt Buskeruds arealavgrensing av fylkesdelplanen til grunn for godkjenningen. Et område i Rollag kommune blir dermed ikke omfattet av planen. Videre planlegging i dette området må ses i sammenheng med en utvidelse av villreinkorridoren mellom Blefjell og Hardangervidda.

Departementet sier nei til planene om en ny vegforbindelse mellom Rollag og Hovin. Departementet forutsetter at videre hyttebygging drøftes i et interkommunalt forum, og at antallet nye hytter vurderes konkret for de enkelte områdene – ikke utfra en kommunevis fordeling.

Departementet gir sin tilslutning til at eksisterende setre kan tas i bruk til miljøbasert næringsvirksomhet med inntil 15 sengeplasser.

Kontaktperson: avdelingsdirektør Hans Jacob Neumanntelefon 22 24 59 10 – mobil 97 50 51 42

Les vedtaket