Historisk arkiv

Miljøtopper møtes i Canada

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøutfordringer i nordområdene står på dagsorden når statsråd Brende og den britiske miljøvernministeren Michael Meacher besøker Canada 19.-25. juli på invitasjon fra den kanadiske ministerkollegaen. (19.07.02)

Pressemelding

Dato: 19.07.02

Miljøministre møtes i Canada

Miljøutfordringer i nordområdene står på dagsorden når miljøvernminister Børge Brende besøker Canada 19.-25. juli på invitasjon fra den kanadiske miljøvernministeren. Norge og Canada samarbeider nært om internasjonale miljøspørsmål, særlig innen rammen av Arktisk Råd. Den britiske miljøvernministeren Michael Meacher vil også delta.

-Ikke minst vil forberedelsene til toppmøtet i Johannesburg bli et sentralt tema under samtalene. Canada og Norge har som kjent noe ulik holdning i enkelte saker som det vil være nyttig å få gjennomdrøftet. Under samtalene med Meacher vil det være naturlig å drøfte Sellafield-utslippene og få en oppdatering med hensyn til den britiske regjerings arbeid med saken, sier Børge Brende.

Brende vil besøke en rekke nøkkelsteder når det gjelder arktisk miljø. Turen går blant annet til Ellesmere Island, som har verdens nordligste nasjonalpark. Området er kjent som åsted for klassiske studier av den hvite polarulven som finnes her. Ellesmere Island har også en forskningsstasjon for studier av stratosfærisk ozon. Her vil de besøkende bli orientert om "ozon-hull"-problematikken i arktiske områder.

Brende skal også til Axel Heiberg Land. Øya ligger på høyde med Svalbard, og inngår i en øygruppe som nordmannen Otto Sverdsrup kartla på slutten av 1800-tallet. En rekke andre steder som grenser opp mot Nordvestpassasjen og Polhavet står også på programmet.

-Besøket til Canadas nordområder, hvor de historiske bånd til Norge er spesielt nære, gir anledning til å styrke det allerede gode samarbeidet med Canada om bære- kraftig utvikling og klimaspørsmål i arktiske strøk, sier Brende.

Kontaktperson

Avd.dir. Turid Sand, tlf. 22 24 59 83