Historisk arkiv

På fisketur med miljøvernministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

For å stimulere til mer fisking blant barn og unge har NJFF delt ut over 30000 fiskestenger til skolene. (13.06.02)

13.06.02

På fisketur med miljøvernministeren

Norge er et land med mange fritidsfiskere. Norges Jeger- og Fiskerforbund har regnet ut at over 80 prosent av barn mellom 11-16 år fisker en eller flere ganger i året. Voksne fisker i overkant av 50 prosent en eller flere ganger i året.

På fisketur med miljøverministeren For å stimulere til mer fisking blant barn og unge har NJFF delt ut over 30000 fiskestenger til skolene.

Dette ble markert i dag ved Nitelva på Strømmen der NJFF hadde invitert miljøvernminister Børge Brende til å møte skoleklasser fra området for å fiske mort, brasme og laue.

- Dette er et utrolig godt initiativ, roste Børge Brende, som sa at fisking stimulerer til friluftsaktiviteter og turer i skog og mark. - Vi sitter for mye foran TV-skjermen, sa statsråden og pekte på at alt for mange barn og unge er overvektige. - Et friluftsliv med spennende aktiviteter som fisking vil bidra til naturglede og bedre formkurve, sa han.

Deretter måtte Brende prøve fiskelykken og etter et par mislykte kast fikk Brende fast fisk i form av en laue. Liten var den, men trøsten er at rekorden for laue er 100 gram. Sløying og grilling hørte selvsagt med. Og premier ble utdelt til den som fisket den største fisken, den som hadde fisket flest fisk og den som hadde fisket minst fisk, ble utdelt av miljøvernministeren.