Historisk arkiv

Program - Miljøvernminister Brendes besøk til Kina 19.-23. jan. 2002

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 17.01.02

Program - Miljøvernminister Brendes besøk til Kina 19.-23. jan. 2002

Program

19.-20.januar

Miljøvernministeren deltar i Statsministerens offisielle delegasjon til Kina 19.-23.januar. Han vil følge Statsministerens program i Xian 19. og 20. januar. Se statsministerens program

Mandag 21.januar

  • "Norwegian Industry Day"
    Miljøvernministeren deltar under åpningen av "Norwegian Industry Day" i Beijing 21.januar, i regi av Eksportrådet. Som en del av "Norwegian Industry Day" arrangeres en miljøteknologiworkshop
    se vedlagt program
    Workshopen åpnes kl 1130 av miljøvernministeren, og Beijings viseborgermester (sistnevnte er ikke bekreftet). Workshopen skal være en presentasjon av norsk næringslivs kompetanse på miljøteknologi. Erfaringene fra arbeidet med Grønt OL på Lillehammer vil stå sentralt, med tanke på Beijings OL arrangement i 2008. Bedrifter som Q-Free, Telenor, Interconsult, Det Norske Veritas, Kaldnes Miljøteknologi m.fl. vil delta.
  • lunsjmøte med Beijings viseborgermester
  • møte med State Development Planning Commission,
    hovedansvarlig for Kinas klimaforhandlinger
  • møte med vinner av Sofieprisen i 2000, Ms Sheri Liao,
    fra den frivillige organisasjonen Global Village of Beijing

Tirsdag 22. januar

  • Miljøseminar
    I et samarbeid mellom MD/NORAD og det kinesiske miljøverndepartementet arrangeres et åpent miljøseminar på China World Hotell i tidsrommet 0900 - 1200
    se foreløpige program
    Seminaret åpnes av den kinesiske miljøvernministeren, Mr Xie Zhenhua og miljøvernminister Børge Brende, etterfulgt av et innlegg av NORADs direktør Tove Strand. Statsminister Kjell Magne Bondevik vil også gi en hilsen til seminaret.
    Fokus: Seminaret vil fokusere på gode eksempler fra det bilaterale norsk-kinesiske samarbeidet, med bidrag både fra norsk og kinesisk side, med vekt på behovet for god og pålitelig miljøinformasjon, bevissthet på åpenhet rundt dette og frivillige organisasjoners rolle.
  • Bilaterale samtaler med miljøvernminister Xie
    Miljøvernminister Brende og Miljøvernminister Xie vil etter Kjell Magne Bondeviks hilsen ha bilaterale samtaler og felles lunsj.

Etter lunsj følger Miljøvernministeren Statsministerens program.

Onsdag 23.januar

  • møte med Shanghai Environmental Protection Bureau
    Miljøvernministeren vil ha møte med Shanghai Environmental Protection Bureau, der miljøvernministeren vil bli informert om miljøvernarbeidet i Shanghai. Shanghai er vennskapby til Oslo og bl.a. bymiljø vil stå sentralt i samtalene.
  • møte med Kinas Polarinstitutt som ligger i Shanghai

Miljøvernministeren returnerer etter lunsj til Norge direkte fra Shanghai.

For nærmere informasjon kontakt Gunnbjørg Nåvik tlf 22 24 59 74 eller mobiltelefon 95 77 22 17.