Historisk arkiv

Sikrer villreinens leveområde på Venabygdsfjellet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Børge Brende har i dag godkjent reguleringsplanen for hytteområdet Buhaugen vest, på Venabygdsfjellet i Ringebu kommune. (20.11.02)

Pressemelding

Dato: 20.11.02

Miljøvernminister Børge Brende:

Sikrer villreinens leveområde på Venabygdsfjellet

Miljøvernminister Børge Brende har i dag godkjent reguleringsplanen for hytteområdet Buhaugen vest, på Venabygdsfjellet i Ringebu kommune. Planen for hytteutbyggingen er basert på fortetting. - Kommunen har valgt en riktig strategi ved å satse på sentrumsområdet for Venabygdsfjellet framfor utbygging i mer uberørte områder, sier miljøvernminister Børge Brende.

- Belastningen på villreinens leveområde blir mindre når man konsentrerer inngrep og aktivitet i fjellet til sentrumsområdet på Venabygdsfjellet framfor utvidelse av hytteområdene, sier Brende. Innenfor planområdet Buhaugen vest åpnes det for bygging av 18 nye hytter. Etter departementets oppfatning er det ikke grunnlag for ytterligere fritidsbebyggelse lenger inn på fjellet, nærmere villreinens leveområde.

Miljøverndepartementet har også til behandling en reguleringsplan for hytteområdet Søre Fiskeløysa på Venabygdsfjellet. Her går departementet inn for en reduksjon i hytteutbyggingen til maksimalt 21 hytter som fortetting. Ringebu kommune får nå reguleringsplanen med disse endringsforslagene til uttalelse.

Kontaktperson: Avd.direktør Jarle Jensen, 22 24 59 01, 97505056