Historisk arkiv

Utviklingen i strandsonen går i riktig retning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Børge Brende vil fortsette med registrering av dispensasjoner for bygging i 100-metersbeltet langs sjøen. (28.06.02)

Pressemelding

Dato: 28.06.02

Miljøvernminister Børge Brende:

- Utviklingen i strandsonen går i riktig retning

Miljøvernminister Børge Brende vil fortsette med registrering av dispensasjoner for bygging i 100-metersbeltet langs sjøen. Hvert halvår kommer nye tall inn til Miljøverndepartementet som gir viktig informasjon om utviklingen i strandsonen. De siste tallene, som gjelder andre halvår 2001, viser en viss forbedring i utviklingen.

- Jeg er glad for at utviklingen går i riktig retning, men det gis fortsatt for mange dispensasjoner. Det er derfor viktig å følge utviklingen nøye framover, sier Børge Brende.

Færre dispensasjoner

Antall dispensasjoner har gått noe ned sammenliknet med tidligere. Omlagt 72 prosent av søknadene innvilges. Totalt er det registrert 631 dispensasjoner i andre halvår 2001, mot 765 foregående halvår.

Miljøvernministeren mener det er viktig å være oppmerksom på at det er store ulikheter mellom kommuner og fylker, og at ulike tiltak skjuler seg bak tallene. Langs Oslofjorden er det færrest dispensasjonssaker, og her er det også de mindre tiltakene, blant annet tilbygg, som dominerer.

Rapporteringsordningen for dispensasjoner har, sammen med andre tiltak, satt sterkere fokus på utviklingen i strandsonen og dermed bidratt til en bedre praksis. Miljøvernminister Børge Brende har gjennom et brev av 8. mars i år understreket kommunenes ansvar for å forvalte strandområdene i tråd med nasjonale interesser slik at de får den beskyttelse som Stortinget har forutsatt.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Tom Hoel, tlf 22 24 59 00