Historisk arkiv

Én million til Hardanger Fartøyvernsenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Regjeringen har i dag gitt Hardanger Fartøyvernsenter én million kroner som et ekstraordinært tilskudd. Pengene skal gå til sanering av gjeld. (13.01.03)

Pressemelding

Dato: 13.01.03

- Én million kroner i støtte til Hardanger Fartøyvernsenter

Regjeringen har i dag gitt Hardanger Fartøyvernsenter én million kroner som et ekstraordinært tilskudd. Pengene skal gå til sanering av gjeld.

Hardanger Fartøyvernsenter, Norheimsund © Helge Sunde / Samfoto Pengene ble tildelt da kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland og miljøvernminister Børge Brende besøkte fartøyvernsenteret i Norheimsund mandag.

- Hardanger fartøyvernsenter er en pioner i utviklingen av fartøyvernsentrene og er et meget godt eksempel på at kystens kulturminner kan benyttes til beste for lokalsamfunnet og fellesskapet. Senterets innsats er forbilledlig.Senterets innsats er forbilledlig. Når senteret nå får redusert gjelden, kan det få frigjort ressursene til å konsentrere seg om kjerneoppgavene, sier Valgerd Svarstad Haugland og Børge Brende.

Spesialmuseum for båtkulturen

Hardanger Fartøyvernsenter var det første av de tre nasjonale fartøyvernsentrene som ble etablert av Riksantikvaren. Senteret er også et spesialmuseum for båt- og fartøykulturen der de praktiske håndverkene står i sentrum. HFS er en allsidig virksomhet som driver med restaurering av verneverdige fartøyer, nybygging og restaurering av småbåter, attføring av vanskeligstilt ungdom, læringstilbud og museumsvirksomhet med aktiviteter og utstillinger mv. I tillegg eier og driver senteret hardangerjakten Mathilde.

HFS har store ambisjoner for driften sin. Et resultat av utbyggingen av senteret har ført til en gjeld på over 5 millioner kroner. Denne situasjonen ønsker Regjeringen å avhjelpe gjennom et ekstraordinært tilskudd.

- Senteret holder et høyt aktivitetsnivå og har et stort formidlingspotensial, særlig overfor barn og unge, understreker Brende og Svarstad Haugland.

Kontaktperson

Avdelingsdirektør Einar Holtane tlf 41 65 01 94
Informasjonsrådgiver Ingun Larsen, 92 60 77 42