Historisk arkiv

Fra lokal agenda til -handling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Lokale myndigheter og deres partnere er viktige støttespillere for meg som CSD-leder. I arbeidet for å nå de internasjonale målene innen vann, sanitær og bosetting, er dere en uvurderlig ressurs, sa miljøvernminister og CSD-leder Børge Brende til ICLEIs verdenskongress i Athen i forrige uke. (13.11.03)

Fra lokal agenda til -handling

Brende på ICLEIs talerstol- Lokale myndigheter og deres partnere er viktige støttespillere for meg som CSD-leder. I arbeidet for å nå de internasjonale målene innen vann, sanitær og bosetting, er dere en uvurderlig ressurs, sa miljøvernminister og CSD-leder Børge Brende til ICLEIs verdenskongress i Atheni forrige uke. (13.11.03)

Det internasjonale rådet for lokale miljøinitiativ, ICLEI, er en internasjonal organisasjon for lokale myndigheter i arbeidet med bærekraftig utvikling. Rådet koordinerer lokale myndigheter inn mot FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD), som Børge Brende leder fram mot 12. sesjon i april 2004.

-CSD er blitt utfordret til å bidra til å omforme målene fra FN-toppmøtet i Johannesburg til konkret handling. De neste to årene vil kommisjonen fokusere på målene innen vann, sanitær og bosetting. Men det er ikke meningen at CSD skal gjøre jobben alene - det er ikke organisasjonen rustet til. Her kan alle bidra til at jobben blir gjennomført. CSDs og min oppgave er å mobilisere relevante beslutningstakere til aktiv deltakelse. ICLEI har den fordelen at deres medlemmer er der hvor folk bor og lever sine liv. Det er i lokalmiljøet tiltakene må komme - og det er der endringene vil bli lagt merke til, sa CSD-lederen.

-Mange av dere spiller en viktig rolle i det lokalsamfunnet dere tilhører. Til sammen representerer dere de lokale tiltakene, initiativene og aktivitetene som er helt nødvendige for å få gjennomført målene for bærekraftig utvikling. Derfor er ICLEI er en uvurderlig partner når det kommer til gjennomføringen av de ambisiøse globale målene som det internasjonale samfunnet er blitt enige om, sa Brende i sitt innlegg.

Under verdenskongressen i Athen signerte Børge Brende og ICLEI-ledelsen en overenskomst om samarbeidet mellom det norske CSD-formannskapet og ICLEI i arbeidet for å nå de internasjonale målene for bærekraftig utvikling.

Mer informasjon:

ICLEI-logoOverenskomst mellom CSD12 og ICLEI
Norge leder CSD
FNs kommisjon for bærekraftig utvikling, CSD
-ICLEI Internasjonal Council for Local Environmental Initiatives