Historisk arkiv

Ja til reetablering av hestesportsenter med travbane i Melhus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Børge Brende har i dag godkjent at det i kommuneplanens arealdel åpnes for etablering av nytt hestesportsenter med travbane ved Voll i nedre Melhus. (24.10.03)

Pressemelding

Dato: 24.10.03

Ja til reetablering av hestesportsenter med travbane i Melhus

Miljøvernminister Børge Brende har i dag godkjent at det i kommuneplanens arealdel åpnes for etablering av nytt hestesportsenter med travbane ved Voll i nedre Melhus.

- Ettersom utbyggingen av E6 gjennom kommunen beslaglegger arealene på den nåværende travbanen på Travøra er det nødvendig å få godkjent lokaliseringen av et nytt anlegg nå, sier miljøvernminister Børge Brende.

- Sett i sammenheng med de positive ringvirkninger og den sterke posisjonen hestenæringen har i kommunen og regionen ser jeg det som viktig at trav- og hestesportmiljøet raskt kan gjenoppta sin virksomhet. Hestenæringen og hestehold medfører positive ringvirkninger både innen landbruknæringen og ikke minst i forhold til utdanning, helse og trivsel.

I den gitte situasjonen mener jeg det er forsvarlig å omdisponere jordbruksareal for å realisere hestesportsenteret. Arealdisponeringen er ikke irreversibel og arealet kan om nødvendig tilbakeføres til jordbruksproduksjon, avslutter miljøvernministeren.

Les avgjørelsesbrevet.

Kontaktperson:avdelingsdirektør Jarle Jensen, telefon 22 24 59 25, mobil 97 50 50 56