Historisk arkiv

Ny regional struktur for Statens kartverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Børge Brende har i dag besluttet å følge anbefalingen fra Statens kartverk om en ny regional struktur for Statens kartverk. (26.09.03)

Pressemelding

Dato: 26.09.03

Ny regional struktur for Statens kartverk

Miljøvernminister Børge Brende har i dag besluttet å følge anbefalingen fra Statens kartverk om en ny regional struktur for Statens kartverk.

Regjeringen la i juni fram st.meld. 30 "Norge digitalt – et felles fundament for verdiskaping". Stortinget sluttet seg til forslagene om en framtidig norsk kartpolitikk og organisering av kartfaglige tjenester. Statens kartverk skal tydeliggjøre sin rolle som nasjonalt fagorgan for kart og oppmåling. Dette innebærer at innhenting av informasjon i enda større grad settes ut til privat sektor. Statens kartverk må frigjøre midler til tjenestekjøp for å møte denne utfordringen. Dette vil skje gjennom en skarpstilling av de oppgaver som utføres, samtidig som det foretas en nedbemanning.

Kommunene og Staten har de siste 10 år hatt et godt samarbeid om etablering av informasjon for kart og registre. Dette samarbeidet vil fortsette under betegnelsen Norge digitalt. For å fortsette samarbeidet om etablering og opprettholde kompetanse i alle regioner, er det nødvendig å opprettholde en regional statlig struktur. Ved å samle kompetanse i større enheter, vil brukere av geodata både i privat og offentlig sektor kunne få service med økt kvalitet. Statens kartverk har foreslått en løsning som ivaretar dette på en god måte, sier miljøvernminister Børge Brende.

Det er nå bestemt å opprettholde 12 fylkeskartkontorer, som alle har den nødvendige kjernekompetanse. Det foretas en avvikling av fylkeskartkontorene i Østfold, Oppland, Buskerud, Vestfold, Aust-Agder og Sogn og Fjordane.

Kontaktperson: Statssekretær Lars Jakob Hiim, tlf: 22 24 57 03