Historisk arkiv

Ottersbo pukkverk får utvide

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Ottersbo pukkverk leverer en særlig slitesterk steinkvalitet som brukes på store deler av riksvegene og flyplasser i Midt-Norge. -Departementet kan godta en utvidelse så lenge det ikke blir innsyn i selve bruddet fra bygdeborgen fra eldre jernalder, sier miljøvernminister Børge Brende. (23.06.03)

Pressemelding

Dato: 23.06.03

Miljøvernminister Børge Brende:

Ottersbo pukkverk får utvide.

- Ottersbo pukkverk leverer en særlig slitesterk steinkvalitet som brukes på store deler av riksvegene og flyplasser i Midt-Norge, det er viktig at pukkverket får utvide, ikke minst for arbeidsplassene i Ørland kommune. Vi slipper også gjennom dette å transportere stein helt fra Hordaland og Rogaland. Departementet kan godta en utvidelse så lenge det ikke blir innsyn i selve bruddet fra bygdeborgen fra eldre jernalder, sier miljøvernminister Børge Brende.

- Kommunen og bedriftens forslag til alternativ uttaksplan kalt maksimumsalternativet vil endre landskapsbildet noe, men departementet mener at behovet for fortsatt langsiktig drift på Ottersbo veier tyngst. En revidert reguleringsplan i tråd med maksimumsalternativet vil kunne aksepteres, sier miljøvernministeren.

- Maksimumsalternativet vil gi minst 50 nye driftsår med dagens uttaksvolum. Miljøverndepartementet mener at de samfunnsmessige fordelene ved en lang driftsperiode samlet sett veier tyngre enn de ulempene som knytter seg til at deler av det historiske landskapsbildet blir endret. Inngrepet i Borgklinten vil redusere landskapsbildet noe, men vil ikke være avgjørende for opplevelsen av bygdeborgens kulturmiljø.

Kontakt: Avdelingsdirektør Jarle Jensen, tlf: tlf. 22 24 59 25, mob. 975 05 056

Se brevet til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag