Historisk arkiv

Samtale med Beijings olympiske komité

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Under sitt besøk til Kina hadde Børge Brende samtaler med Beijings olympiske komité. Beijing skal være vertskap for de olympiske leker sommeren 2008 og miljøvernministeren ønsket å benytte anledningen til å drøfte miljøspørsmål med komitéen. (03.11.03)

Pressemelding

Dato: 03.11.03

Børge Brende i samtale med Beijings olympiske komité

Beijing OL 2008Under sitt besøk til Kina hadde miljøvernminister Børge Brende samtaler med Beijings olympiske komité. Beijing skal være vertskap for de olympiske leker sommeren 2008 og Børge Brende ønsket å benytte anledningen til å drøfte miljøspørsmål med komitéen.

- Da Norge arrangerte Lillehammer-OL var miljø et viktig komponent i planlegging og gjennomføring av lekene. Etter Lillehammer-lekene tok Norge initiativ til å utarbeide retningslinjer, sammen med FNs miljøprogram (UNEP), for avvikling av mer miljøvennlige olympiske leker. Disse retningslinjer ble vedtatt av IOC, og er siden blitt integrert i de olympiske arrangementer. Vi har derfor verdifull erfaring og kunnskap som kan bidra positivt til avviklingen av et miljøvennlig OL, sier Brende.

Beijing olympiske komité har lagt stor vekt på å tilrettelegge for et miljøvennlig arrangementet. Transport, energi og avfallshåndtering er områder som komiteen har satt høyt på prioriteringslisten i sin miljøhandlingsplan for Beijing 2008. Det er bred enighet om at transportløsningen fra Lillehammer var velegnet for et stort arrangement som OL. Det er positivt å registrere at komiteen vektlegger moderne teknologi og kunnskap i planleggingen, avslutter Brende.

Pressekontakt: Morten Nordskag, 22 24 60 41