Historisk arkiv

Videomøte med CSD-byrået i New York

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister og CSD-leder Børge Brende møter i dag byrået i FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD) i New York via videokonferanse fra Oslo. I forlengelse av møtet vil også representanter for sentrale samfunnsgrupper være til stede. Dette er første gang miljøvernministeren leder et internasjonalt møte via satellitt. (18.11.03)

Videokonferanse med CSD-byrået i New York

CSD bannerMiljøvernminister og CSD-leder Børge Brende møter i dag byrået i FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD) i New York via videokonferanse fra Oslo. I forlengelse av møtet vil også representanter for sentrale samfunnsgrupper være til stede. Dette er første gang miljøvernministeren leder et internasjonalt møte via satellitt. (18.11.03)

Møtet, som starter med byrået og deretter samler representanter fra ni av hovedaktørene i Agenda 21, er ledd i planleggingen av 12. sesjon i FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD12).

- Mitt mål som leder av CSD12, er at dette skal bli en tiltaks- og handlingsrettet sesjon med fokus på praktisk gjennomføring og resultater. Under sesjonen, som finner sted i slutten av april neste år, vil vi derfor utveksle idéer og initiativer med et bredt spekter av aktører, sier Brende.

Det norske formannskapet ønsker aktiv deltakelse fra sentrale samfunnsgrupper også i planleggingsprosessen. Derfor møter CSD-formannen allerede i dag representanter fra næringsliv, lokal forvaltning (kommuner), frivillige organisasjoner, forskningsmiljøer og flere andre aktører, slik at de fra starten kan bidra til en handlingsrettet sesjon.

-De globale målene for vann, sanitær og bosetting kan ikke behandles uten at de viktigste samfunnsgruppene er med, sier Brende. Under CSD12 inviterer han de involverte partene til å bidra med sine erfaringer og løsninger for hvordan utfordringene kan takles.

Helt siden Rio-konferansen i 1992 har organisasjonene spilt en sentral rolle i FNs arbeid for en bærekraftig utvikling, ikke minst i CSD-sammenheng. - Dette er derfor et møte jeg legger stor vekt på, sier Brende.

Les mer:

Norge leder CSD

CSDs hjemmeside