Historisk arkiv

25-års jubileum for sur nedbørkonvensjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide deltar på markeringen av 25 års-jubileet for sur nedbørkonvensjonen sammen med Sveriges miljøvernminister Lena Sommestad i Gøteborg 27. oktober. (25.10.04)

Pressemelding

Dato: 25.10.04

Priv. til red:

25-års jubileum for sur nedbørkonvensjonen

Miljøvernminister Knut Arild Hareide deltar på markeringen av 25 års-jubileet for sur nedbørkonvensjonen sammen med Sveriges miljøvernminister Lena Sommestad i Gøteborg 27. oktober.

Norge og Sverige var blant de to landene som var pådrivere for at man fikk en internasjonal avtale for å redusere utslipp av sur nedbør. Det er i år 25 år siden konvensjonen om langtransportert luftforurensning ble vedtatt. Norge vedtok konvensjonen samme år.

- Kampen mot sur nedbør er en suksesshistorie om hvordan man skal jobbe innen miljøpolitikken for å få til resultater. I Norge dreide det seg først om å få aksept for at forurensningen kom med luftstrømmer fra kontinentet og til Norge og spredte fiskedød i norske vann. Neste steg ble å jobbe for å få en internasjonal avtale som forpliktet landene til å redusere utslippene. Sur nedbør og mye annen forurensing bryr seg ikke om landegrensene, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

- Etter at stadig flere land har jobbet med å oppfylle det internasjonale regelverket, opplever vi derfor nå i Norge at lufta og vannet er renere enn på mange tiår. For eksempel er tilførslene av svovel til Norge blitt redusert med om lag 60 prosent, sier Hareide.

Tid og sted for markeringen i Gøteborg:

Kl. 15.30 til 19.00, på Quality Hotell 11, Maskingatan 11, Gøteborg.

Miljøvernminister Hareide og Sommestad holder innlegg fra kl. 15.30.

Deretter starter et fagseminar.

Hele seansen er åpen for pressen.

Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Ingun Larsen tel 92 60 77 42