Historisk arkiv

400 000 kroner til Borgund Stavkirke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Borgund Stavkirke får 400.000 kroner i støtte til besøkssenteret

Miljøvernminister Knut Arild Hareide har bevilget 400 000 kroner til den planlagte utstillingen i besøksenteret til Borgund Stavkirke. Besøkssenteret vil formidle kunnskap om noen av de viktigste kulturminnene vi har i Norge, sier Hareide. (19.11.04)

Pressemelding

Dato: 19.11.04

Borgund Stavkirke får 400 000 kroner i støtte til besøkssenteret

Borgund StavkirkeMiljøvernminister Knut Arild Hareide har gjennom å omdisponere midler på Miljøverndepartementets budsjett, funnet frem til at Borgund Stavkirke kan få et tilskudd på 400 000 kroner til den planlagte utstillingen i besøksenteret.

- Utstillingen vil inneholde en viktig fortelling ikke bare om Borgund, men om hele den kulturskatten stavkirkene våre er, sier Hareide.

Utstillingen skal gi en helhetlig fremstilling av stavkirkenes historie. Den skal fortelle om byggemåte, materialbruk og kirkekunst. Utstillingen skal også synliggjøre stavkirkene som viktige sentra i vår kulturhistorie og formidle forholdet som menneskene i middelalderen hadde til kirken og kristendommen.

- Jeg er svært glad for at det har vært mulig å bidra til finansieringen av denne utstillingen. Besøkssenteret vil formidle kunnskap om noen av de viktigste kulturminnene vi har i Norge. Etableringen av senteret vil også bidra til å hindre slitasje på Borgund stavkirke, sier Hareide.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Ann Elin Bratset, tlf 22 24 58 00