Historisk arkiv

75 000 til turisme i verneområder i Troms

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide gir et tilskudd på 75.000 kroner til oppstart av et pilotprosjekt for reiselivsmessig bruk av verneområder i Troms, med spesiell fokus på bruk av Reisa nasjonalpark og Reisautløpet naturreservat. (01.07.04)

Pressemelding

Dato: 01.07.04

75 000 kroner til pilotprosjekt for turistmessig bruk av verneområder i Troms

Med elvebåt opp Reisaelva. Foto: Knut NergårdMiljøvernminister Knut Arild Hareide gir et tilskudd på 75 000 kroner til oppstart av et pilotprosjekt for reiselivsmessig bruk av verneområder i Troms, med spesiell fokus på bruk av Reisa nasjonalpark og Reisautløpet naturreservat.

- Det er et mål å få til økt verdiskaping og sysselsetting i distriktene, hvor verneområdene kan fungere som trekkplaster i satsningen, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

Halti nasjonalparksenter i Nordreisa kommune skal stå sentralt for satsningen på og utviklingen av reiselivet i området. Senteret skal vise fram miljøvernverdiene både i verneområdene og utenfor, den samiske, kvenske og norske kulturarven i kommunene, mattradisjoner, håndverktradisjoner og lignende.

- Det aktuelle pilotprosjektet vil være positivt for å fremme utvikling av bærekraftig, naturbasert turisme knyttet til Reisa nasjonalpark og Reisautløpet naturreservat, samtidig som det kan være et bidrag til utvikling av reiseliv knyttet til verneområder i Troms generelt, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

Prosjektet skal ha overføringsverdi til andre nasjonalparker med tilhørende nasjonalparksentre andre steder i Norge. Troms Reiseliv AS står bak pilotprosjektet.

Kontaktperson: Seniorrådgiver Sylvi Ofstad, tlf. 90 76 33 56