Historisk arkiv

75 000 til turistprosjekt i verneområder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide gir et tilskudd på 75.000 kroner til oppstart av et pilotprosjekt for turistmessig bruk av verneområder i Storjord-området i Nordland. – Det er et mål å få til økt verdiskaping og sysselsetting i distriktene, hvor verneområdene kan fungere som trekkplaster i satsingen, sier Hareide. (26.06.04)

Pressemelding

Dato: 26.06.04

75 000 kroner til pilotprosjekt for turistmessig bruk av verneområder i Nordland

Miljøvernminister Knut Arild HareideMiljøvernminister Knut Arild Hareide gir et tilskudd på 75 000 kroner til oppstart av et pilotprosjekt for turistmessig bruk av verneområder i Storjord-området i Nordland. Pilotprosjektet er rettet inn mot bruken av Saltfjellet/Svartisen og Junkerdal nasjonalparker. – Det er et mål å få til økt verdiskaping og sysselsetting i distriktene, hvor verneområdene kan fungere som trekkplaster i satsingen, sier Hareide.

Nasjonalparksenteret som er under planlegging i Saltdal kommune vil stå sentralt i satsingen på turismen. Det skal vise frem miljøverdiene både i verneområdene og utenfor, kulturarven i kommunene, mattradisjoner, håndverkstradisjoner og lignende.

- Det arbeidet dere har gjort lokalt i forbindelse med verneplanarbeidet er et eksempel til etterfølgelse for andre, sier Hareide.

Pilotprosjektet for turistmessig bruk av verneområdene skal videreutvikles i samarbeid mellom kommunen og andre offentlige myndigheter, fylkesmannen, fylkeskommunen og Statskog.

Tildelingen til Saltdal kommune er et ledd i økt reiselivssatsing koplet opp mot nasjonalparker og større verneområder. Dette er en oppfølging av Regjeringens "fjelltekst" som ble lagt fram i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2003.

Kontaktperson: Seniorrådgiver Sylvi Ofstad tlf 90 76 33 56