Historisk arkiv

Felling av ulv i Aust-Agder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet har i vedtak av 18. mars 2004 gitt tillatelse til felling av én ulv innenfor kommunene Åmli, Froland, Birkenes, Arendal og Grimstad i Aust-Agder fylke. (19.03.04)

Pressemelding

Dato: 19.03.04

Felling av ulv i Aust-Agder

Miljøverndepartementet har i vedtak av 18. mars 2004 gitt tillatelse til felling av én ulv innenfor kommunene Åmli, Froland, Birkenes, Arendal og Grimstad i Aust-Agder fylke.

Det er lagt vekt på antall sau/lam som er sannsynliggjort som drept av ulv i dette området gjennom flere sesonger samt faren for framtidig skade på bufe. Fellingen vil ikke true bestandens overlevelse.

Direktoratet for naturforvaltning avslo den 7. januar 2004 en søknad om felling av ulv i Aust-Agder. Vedtaket ble påklaget til Miljøverndepartementet.

Departementet har i vedtak av 18. mars 2004, etter en helhetsvurdering, kommet til at det skal gis tillatelse til felling av én ulv innenfor kommunene Åmli, Froland, Birkenes, Arendal og Grimstad i Aust-Agder fylke. Departementet har i klagesaken lagt vekt på antall sau/lam som er sannsynliggjort som drept av ulv samt faren for fremtidig skade på bufe. Felling av en ulv i dette området vil ikke true den fremtidige overlevelsen til bestanden.

I forbindelse med den nye rovviltmeldingen har regjeringen foreslått en betydelig avgrensing av dagens forvaltningsområde for ynglende ulv i Norge. En slik avgrensing er nå til nærmere vurdering i Stortinget i forbindelse med behandlingen av rovviltmeldingen. Utenfor forvaltingsområdet vil ikke regjeringen akseptere etablering av familiegrupper og revirmarkerende par av ulv, forutsatt at bestandsmålene for ulv er oppfylt.

Kontaktpersoner:
Seniorrådgiver Øivind Holm, tlf. 22 24 58 82
Avdelingsdirektør Pål Vidar Sollie, tlf. 22 24 58 77