Historisk arkiv

HKH Kronprins Haakon åpner storslått kyst- og alpelandskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Det er duket til en folkefest for norsk natur i Troms torsdag 17. juni. To store naturområder, som er tatt vare på for kommende generasjoner, skal feires. HKH Kronprins Haakon åpner Rebbenesøy landskapsvernområde og Lyngsalpan landskapsvernområde - et av Norges mest spektakulære tindelandskap. (10.06.04)

Pressemelding

Dato: 10.06.04

HKH Kronprins Haakon åpner storslått kyst- og alpelandskap med miljøvernminister Børge Brende

Lyngsalpan. Foto: Ola RøeDet er duket til en folkefest for norsk natur i Troms torsdag 17. juni. To store naturområder, som er tatt vare på for kommende generasjoner, skal feires. HKH Kronprins Haakon åpner Rebbenesøy landskapsvernområde og Lyngsalpan landskapsvernområde - et av Norges mest spektakulære tindelandskap. Miljøverminister Børge Brende er vertskap for begge vernearrangementene. Fiskeriminister Svein Ludvigsen deltar på åpningen av Rebbenesøy.

Jægervasstindan med Jægervatnet.Foto: Ola Røe

Presse og etermedier inviteres til å delta på begge arrangementene. Påmelding for journalister innen klokken 15 mandag 14. juni. Det er noe plassbegrensninger. Akkrediteringsskjema, som ligger vedlagt, sendes per e-post til jannicke.nilsen@md.dep.no

Endring av navn på deltagere må helst ikke skje, av sikkerhetsmessige årsaker.

Avreise for hele selskapet med "Fjordprinsessen" fra Tromsø havn ved Rica Ishavshotell, ombordstigning for journalister og fotografer senest klokken 10.00.

Turen går først til Karlsøy kommune, hvor HKH Kronprinsen åpner det nylig opprettede Rebbenesøy landskapsvernområde. Rebbenesøy er en del av verneplanen for kystregionen i Troms fylke, som består av et nettverk av i alt 40 verneverdige områder langs kysten. Kystverneplanen ble vedtatt i statsråd 4. juni.

Klokken 1530 forlater "Fjordprinsessen" Bromnes i Karlsøy med kurs mot Lyngseidet i Lyngsalpan landskapsvernområde. Dette er et av Norges mest storslåtte og markante fjellområder. Området ble vedtatt vernet i statsråd 20. februar i år. Selve åpningen finner sted i Sør-Lenangsbotn.

På kvelden vil HKH Kronprinsen og miljøvernminister Børge Brende legge ut på en fottur i midnattssolen. Det vil bli opprettet en pool med tre medier på 1-2 egnede steder langs denne turruten.

Detaljert program sendes når påmeldingen bekreftes førstkommende tirsdag.

Mer info:Storslått norsk alpelandskap vernet

Spørsmål rettes til:

Jannicke Nilsen, Presse- og informasjonsenheten
Miljøverndepartementet, tlf. 22 24 57 28 evt. 90 95 32 97.

Eli Margrethe Pedersen, Fylkesmannen i Troms, tlf. 77 64 20 14