Historisk arkiv

Internasjonal pris til Gran kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Knut Arild Hareide delte i dag ut prisen Internasjonal kommune til Gran i Oppland. Fredskorpset og Kommunenes Sentralforbund står bak prisen. (03.11.04)

Pressemelding

Dato: 03.11.04

Miljøvernminister Knut Arild Hareide:

- Internasjonal pris til Gran kommune en inspirasjon for andre

Knut Arild Hareide delte i dag ut prisen Internasjonal kommune til Gran i Oppland. Fredskorpset og Kommunenes Sentralforbund står bak prisen. (03.11.04)

- Gran kommunes internasjonale engasjement har åpnet øynene for folks evne til å forstå og engasjere seg i globale miljø- og utviklingsspørsmål. Gjennom å gjøre noe praktisk og konkret, erfarer man hvordan verdenssamfunnet er avhengig av at alle gjør sitt for å bidra til et bedre miljø og utvikling i fattige land. Det er summen av alle tiltak som skal sikre at de globale utviklingsmålene, FNs tusenårsmål, blir nådd i 2015, sier Hareide.

Gjennom sitt internasjonale arbeid har Gran kommune oppnådd imponerende resultater, både i samarbeidskommunen Mukono i Uganda og hjemme i Gran. Kommunen har bidratt til å skape utvikling i lokalsamfunnet i Uganda. Samtidig har dette engasjementet hatt en "smitteeffekt" på lokalsamfunnet og fungert som en opplæring i hvordan miljø-og utviklingsspørsmål henger sammen i det små og i det store, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

Hareide delte ut prisen Internasjonal kommune til ordfører Rigmor Aasrud under et arrangement i Brandbu onsdag. Fredskorpset og Kommunenes Sentralforbund står bak prisen. Gran kommune er en av de første norske kommunene som kom med i utviklingsprogrammet, Municipal International Cooperation, som blir finansiert av Norad og fulgt opp av Kommunenes Sentralforbund.

- Kommunen har også vært flink til å samarbeide med de frivillige organisasjonene og engasjere skolene i det internasjonale arbeidet. Regjeringen ønsker å styrke mulighetene som norske kommuner og lokalsamfunn har til å delta i slike utviklingsprosjekter, sier Hareide.

Kontaktperson: Seniorrådgiver Dagfinn Rivelsrud, tlf: 22 24 59 07