Historisk arkiv

Må få bedre vannkvalitet i Jærvassdragene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil be SFT om å analysere situasjonen i Jærvassdragene innen 1. desember. – Det er svært viktig at vannkvaliteten bedres for på den måten å sikre de viktige verdiene knyttet til blant annet biologisk mangfold, kulturminner og friluftsliv i regionen, sier Hareide. (29.09.04)

Pressemelding

Dato: 29.09.04

Miljøvernminister Knut Arild Hareide:

- Viktig å få bedret vannkvaliteten i Jærvassdragene

Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil be SFT om å analysere situasjonen i Jærvassdragene innen 1. desember. – Det er svært viktig at vannkvaliteten bedres for på den måten å sikre de viktige verdiene knyttet til blant annet biologisk mangfold, kulturminner og friluftsliv i regionen, sier Hareide.

Miljøvernministeren har i dag hatt møte med Aksjon Jærvassdrag. På bakgrunn av det som kom frem på møtet, vil Hareide gi oppdrag til SFT om å utarbeide en rapport om tilstanden i vassdraget. - Denne rapporten skal gi en status for vannkvaliteten i vassdraget og en prognose for utviklingen fremover, sier Hareide.

Jærvassdragene innholder blant annet to av Norges beste lakseelver, internasjonalt verneverdige våtmarker, kulturminner, høy tetthet av fornminner og et særegent kulturlandskap. Vassdragene har i lengre tid vært sterkt forurenset, og arbeidet med å bedre vannkvaliteten i vassdragene har siden 1993 vært organisert gjennom Aksjon Jærvassdrag.

Miljøvernministeren roser Aksjon Jærvassdrag for det arbeidet de gjør for å redusere forurensningen og bedre vannkvaliteten i Jærvassdragene.

- Aksjonen har en helhetlig tilnærming til forurensningsproblemene, noe som er avgjørende for å iverksette kostnadseffektive tiltak som gir resultater i form av bedre vannkvalitet. På bakgrunn av SFTs vurdering vil jeg ta stilling til departementets videre arbeid med denne viktige saken, sier Hareide.

Kontaktperson: Andreas Mæland tel 48 02 34 14