Historisk arkiv

Må sette strengere utslippsmål etter 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide gjorde det helt klart at Kyoto-prosessen må følges opp med enda strengere forpliktelser etter 2012, da han holdt sitt innlegg på den internasjonale klimakonferansen i Buenos Aires. (17.12.04)

Miljøvernminister Knut Arild Hareide på klimakonferansen i Argentina:

- Må sette strengere utslippsmål etter 2012

Norsk delegasjon i Buenos Aires, f.v. Statssekretær Sylvi Graham, UD, Statssekretær Øyvind Håbrekke, MD, Miljøvernminister Knut Arild Hareide og Norges forhandlingsleder Harald Dovland, MD. Foto: AftenpostenMiljøvernminister Knut Arild Hareide gjorde det helt klart at Kyoto-prosessen må følges opp med enda strengere forpliktelser etter 2012, da han holdt sitt innlegg på den internasjonale klimakonferansen i Buenos Aires. (17.12.04)

- Det finnes ingen unnskyldninger for å ikke handle nå. Klimaforandringene er dramatiske og vil få konsekvenser for hele verden, understreket Hareide. Han appellerte til alle land om at det er behov for en bredest mulig deltakelse for å løse de globale problemene.

Miljøvernministeren deltok i går også på en paneldebatt om teknologi og miljøendringer. Der sa han at teknologi-initiativ er viktige, men at de aldri kan erstatte avtaler som Kyotoprotokollen.

Miljøvernministeren støtter EUs politiske mål om å begrense den globale temperaturøkningen til maksimalt 2 grader. Likevel er et samlet EU svært skuffet over USAs manglende innsatsvilje. I går meldte amerikanernes delegasjonsleder at USA synes det er for tidlig å begynne nå å snakke om det som skal skje etter 2012.