Historisk arkiv

Miljøvernminister Knut Arild Hareide åpnet grønt nettsted

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Et møtested for informasjon og støtte, sa miljøvernminister Knut Arild Hareide, da han i Sandefjord i dag åpnet det nye Grønn stat-nettstedet som skal være til hjelp for innføring av miljøledelse i staten. (20.10.04)

Pressemelding

Dato: 20.10.04

Miljøvernminister Knut Arild Hareide åpnet grønt nettsted

- Et møtested for informasjon og støtte, sa miljøvernminister Knut Arild Hareide, da han i Sandefjord i dag åpnet det nye Grønn stat-nettstedet som skal være til hjelp for innføring av miljøledelse i staten.

- Vi må legge om til et forbruk som er ansvarlig og fremtidsrettet. Det kan vi blant annet gjøre ved å øke fokus på miljøbevisste innkjøp, sa miljøvernminister Knut Arild Hareide, da han i dag åpnet det nye nettstedet på en konferanse om offentlige anskaffelser i Sandefjord.

Regjeringen har satt som mål at alle statlige etater og virksomheter innen utgangen av 2005 skal ha innført miljøledelse. Hvert departement har ansvar for å innføre miljøledelse i eget hus og for at underliggende etater følger opp. Fire satsingsområder er utpekt: Innkjøp, transport, avfall og energibruk.

- En rekke godt dokumenterte eksempler viser at virksomheter som satser miljøvennlig, ikke tar på seg en økonomisk byrde. Tvert i mot tar de med seg en økonomisk fordel. Det er mye å hente både av økonomiske og miljømessige gevinster ved å innføre miljøledelse, sa Hareide.

Målet med det nye Grønn stat-nettstedet er å gi statlige virksomheter praktisk veiledning og mulighet for å effektivt kunne utnytte og dele erfaringer, kunnskap, metoder og verktøy i arbeidet med innføring av miljøledelse. Nettstedet vil også være svært nyttig for kommuner, fylkeskommuner og private bedrifter.

Departementet har gitt GRIP senter for bærekraftig produksjon og forbruk i oppdrag å utvikle og drifte nettstedet. Adressen vil være som før: www.gronnstat.no

Kontaktperson: avdelingsdirektør Lene Lyngby 22 24 58 31