Historisk arkiv

Nasjonal kampanje i gang mot forsøpling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Det er ikke hver dag flere aktører banker på min dør og forplikter seg til å gå sammen om å gjøre en betydelig miljøinnsats, helt frivillig, sier miljøvernminister Børge Brende, som mandag deltok på lanseringen av den nasjonale kampanjen Hold Norge Rent. (23.03.04)

23.03.04

Nasjonal kampanje mot forsøpling sparket i gang

- Det er ikke hver dag flere aktører banker på min dør og forplikter seg til å gå sammen om å gjøre en betydelig miljøinnsats, helt frivillig, sier miljøvernminister Børge Brende, som mandag deltok på lanseringen av den nasjonale kampanjen Hold Norge Rent.

- Forsøpling gir redusert livskvalitet og kan føre til skader på mennesker og dyr. Ingen av oss ønsker forsøpling, og alle kan bidra til å hindre det, sier Brende.

Børge Brende og Erling Lae- Det handler kun om å la være og kaste avfallet og i stedet la det gå til forsvarlig behandling gjennom etablerte innsamlings-og gjenvinningsordninger. Avfallet kan dermed brukes som en ressurs, og vi sparer samfunnet for store ryddekostnader. Jeg gleder meg til å se resultatene av kampanjen, sier Brende.
Miljøvernminister Børge Brende og byrådsleder Erlig Lae tester kostemaskinen som blir brukt til å feie gatene i Oslo.

Denne våren starter en ny og landsomfattende dugnad mot forsøpling av gater, friluftsområder og natur. En rekke organisasjoner, bedrifter og offentlige etater går sammen om å forhindre forsøpling. Ni kommuner, bydeler og fylker skal fungere som pilotkommuner og skaffe frem erfaring og gode ekesmpler.

Nyheter om kampanjen finner du på kampanjens nettsted: http://www.holdnorgerent.no/