Historisk arkiv

Statens Miljøfond er evaluert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

En evaluering av Statens Miljøfond viser at fondet, sammen med de øvrige virkemidlene til Statens nærings- og distriktsutviklingsfond, har bidratt til å oppnå målet om å støtte prosjekter som medvirker til reduksjon av klimagasser og andre miljøskadelige utslipp. (23.02.04)

Statens Miljøfond er evaluert

På oppdrag fra Miljøverndepartementet er Statens Miljøfond blitt evaluert. Evalueringen viser at Miljøfondet, sammen med de øvrige virkemidlene til Statens nærings- og distriktsutviklingsfond, har bidratt til å oppnå målet om å støtte prosjekter som medvirker til reduksjon av klimagasser og andre miljøskadelige utslipp.(23.02.04)

Fondet ble opprettet i 1998. Lån fra Miljøfondet har imidlertid i mindre grad enn forutsatt vært utløsende for prosjektene. Hovedsakelig er det investert i kjent miljøteknologi og lånet har i mindre grad enn forventet oppnådd målet om å støtte prosjekter som bidrar til innovasjon eller utvikling av miljøteknologi.

Evalueringen av Statens Miljøfond er gjennomført av Hartmark Consulting A/S og er basert på en dokumentgjennomgang og intervjuer med samtlige virksomheter som har mottatt lånetilsagn. Fondet ble opprettet i 1998 som en låneordning for å stimulere utvikling og bruk av ny miljøteknologi for å redusere klimagasser og andre miljøskadelige utslipp. Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond (SND) har forvaltet ordningen og sammen med andre av SNDs virkemidler er det finansiert 64 prosjekter.

Høsten 2000 var det gitt tilsagn for hele lånerammen på 250 mill. kr.

- Evalueringsrapporten gir verdifull informasjon til det arbeidet som er igangsatt for å styrke utvikling og bruk av miljøteknologi i Norge, sier statssekretær Lars Jacob Hiim.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Ellen Hambro, tlf 22 24 58 15