Historisk arkiv

Vil bevare viktig landbruks- og friluftslivsområde i Sola

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide har i dag avgjort innsigelse til kommunedelplan for riksveg 510 Sømmevågen – Solasplitten i Sola kommune. Departementet anbefaler at en legger vegen slik at landskapet med store landbruks- og friluftsområder ikke åpnes for framtidig utbygging. (19.07.04)

Pressemelding


Dato: 19.07.04

Vil bevare viktig landbruks- og friluftslivsområde i Sola

Miljøvernminister Knut Arild Hareide har i dag avgjort innsigelse til kommunedelplan for riksveg 510 Sømmevågen – Solasplitten i Sola kommune. Kommunestyrets vedtak om vegtrasé er ikke godkjent. Miljøverndepartementet anbefaler at en legger vegen lenger sør, slik at landskapet med store landbruks- og friluftsområder ikke åpnes for framtidig utbygging.

‑ Ved å velge søndre traséalternativ vil vi bevare 500 dekar av et verdifullt kulturlandskap, hvorav en stor del er i aktiv landbruksdrift. Dersom vegen legges i tunnel gjennom Åsnuten vil den heller ikke komme i konflikt med det regionale turdraget og turstien der, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

En vegføring lenger sør vil også skape et bedre ringvegsystem for næringslivet på Forus. Det vil avlaste Sentrumsvegen i Sola for gjennomgangstrafikk.

Regjeringen har tidligere forutsatt at riksveg 510 skal danne grense mellom næringsarealene på Forus og de viktige landbruks-, natur- og friluftsområdene på Nord-Jæren.

Riksveg 510 vil bli den viktigste forbindelsen fra E 39 Kyststamvegen til Sola sentrum og Stavanger lufthavn, Sola. Den vil også være en viktig forbindelse mellom Forus og havne- og industriområdet i Risavika.

Les mer:
Brevet til fylkesmannen

Kontaktperson:
Seniorrådgiver Bjørn Casper Horgen
tlf. 22 24 59 09