Historisk arkiv

Åpen konferanse om forvaltningsplanen for Barentshavet-Lofoten, Tromsø 24­.­­­- 25. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide ønsker å ha en grundig diskusjon med berørte interessegrupper om den kommende forvaltningsplanen for Barentshavet-Lofoten. Derfor arrangeres det en åpen konferanse for alle interesserte i Tromsø i mai. (31.01.05)

Pressemelding

Dato: 31.01.05

Åpen konferanse om forvaltningsplanen for B­arentshavet-Lofoten på Polarmiljøsenteret i Tromsø 24­.­­­- 25. mai 2005

Miljøvernminister Knut Arild Hareide ønsker å ha en grundig diskusjon med berørte interessegrupper om den kommende forvaltningsplanen for Barentshavet-Lofoten. Derfor arrangeres det en åpen konferanse for alle interesserte i Tromsø i mai.

- Forvaltningsplanen for Barentshavet-Lofoten er et viktig nybrottsarbeid som vil bli modell for en mer helhetlig forvaltning av norske havområder i fremtiden, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

24. mai åpner Hareide konferansen, som skal organiseres med mindre arbeidsgrupper for diskusjon avmål, utviklingstrekk, arealkonflikter, forskningsbehov og andre spørsmål om forvaltningen av dette viktige havområdet.

- Barentshavet-Lofoten er et av de rikeste og reneste havområdene i verden. Derfor må vi involvere alle berørte interessegrupper i spørsmålene om bruk og vern av dette havområdet, sier Hareide.

Arbeidet med forvaltningsplanen startet i 2002. Sektorvise utredninger om blant annet petroleumsvirksomhet og skipstrafikk ble gjennomført i perioden 2002-2004, før utredingene så ble sendt på høring. En faggruppe er nå i gang med å sammenstille konklusjonene på tvers av sektorene. Forvaltningsplanen skal legges frem for Stortinget våren 2006.

Konferansen blir en viktig anledning til å diskutere sentrale problemstillinger før planen ferdigstilles. Invitasjoner og program sendes ut i mars med påmeldingsfrist i slutten av april. Informasjon vil bli lagt ut på Miljøverndepartementets hjemmesider.

Mer informasjon:
Helhetlig forvaltningsplan for Barentshavet

Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Per W. Schive 22 24 58 14