Historisk arkiv

Bedre rutiner for smittefarlig avfall

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Rutinene for håndtering av smittefarlig avfall i helsetjenesten og dyrehelsetjenesten styrkes. Hensikten er å redusere risikoen for helse- og miljøskader. (11.10.05)

Pressemelding

Dato: 11.10.05

Miljøvernminister Knut Arild Hareide:

Bedre rutiner for smittefarlig avfall

Rutinene for håndtering av smittefarlig avfall i helsetjenesten og dyrehelsetjenesten styrkes. Hensikten er å redusere risikoen for helse- og miljøskader.

Avfall fra veterinærbehandling, fødeavdelinger og forskning på dyr er eksempler på avfall som skal behandles bedre når den nye forskriften for smittefarlig avfall nå innføres.

- Det er viktig å sikre at denne typen avfall ikke medfører fare for forurensing eller spredning av smitte til mennesker, dyr og miljø, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

Avfall fra helsetjenesten og dyrehelsetjenesten i Norge har til nå ikke vært regulert som farlig avfall. EU har derimot inkludert denne typen avfall i sine direktiver og nå innfører Norge en forskrift som sikrer lik behandling som i EU. Det betyr klare krav til hvordan denne typen smittefarlig avfall oppbevares, håndteres og transporteres.

Forskriften er utarbeidet og fastsatt i fellesskap av Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Miljøverndepartementet. Den trer i kraft 1. januar 2006.

Les forskriften

Kontaktperson: Førstekonsulent Einar Bratteng 22 24 58 13