Historisk arkiv

Dronning Sonja åpnet Friluftslivets år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Verken Dronning Sonja eller de par hundre barna som hadde møtt opp lot regnet være til hinder for åpningen av Friluftslivets år på lørdag. Med sydvester og godt humør grillet de pølser og hentet varme fra et kjærkomment bål på Sem i Asker. Miljøvernministeren var også der. (10.01.05)

Dronning Sonja åpnet Friluftslivets år

Dronning Sonja åpnet Friluftslivets År 2005. Samtidig tok hun seg tid til å snakke med noen av barna som hadde møtt fram til markeringen. Foto: FRIFOVerken Dronning Sonja eller de par hundre barna som hadde møtt opp lot regnet være til hinder for åpningen av Friluftslivets år på lørdag. Med sydvester og godt humør grillet de pølser og hentet varme fra et kjærkomment bål på Sem i Asker. Miljøvernministeren var også der. (10.01.05)

- Friluftsliv er mer enn en hobby, friluftsliv er en livsstil, og det norskeste av det norske, sa dronningen Sonja, som er den høye beskytter for Friluftslivets År 2005.

Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) har fått ansvaret for planlegging og gjennomføring av Friluftslivets år 2005. Styreleder i FRIFO, Øystein Dahle, ser på en synliggjøring av friluftslivet som en Miljøvernminister Knut Arild Hareide har gitt FRIFO i oppdrag å gjennomføre Friluftslivets År 2005, her representert ved styreleder Øystein Dahle (t.h.). Foto: FRIFOtakknemlig oppgave. – Vi skal hjelpe folk til å finne veien ut i naturen. Når en først er kommet ut, ordner naturen resten, sa Dahle, med en særlig oppfordring til barn og unge om å ta i bruk naturen i nærområdene.

- Friluftsliv er en kulturarv som vi med stolthet skal ta vare på, sa miljøvernminister Knut Arild Hareide i sitt innlegg ved åpningen i Asker på lørdag. -Friluftsliv er et velferdsgode. Det skal sikres og være allment tilgjengelig som bidrag til god livskvalitet, økt trivsel og bedre folkehelsen, påpekte miljøvernministeren.