Historisk arkiv

Europeisk strategi for det marine miljø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

EU-kommisjonen gjennomfører Internett-konsultasjon om den kommende europeiske strategien for det marine miljø

EU-kommisjonen har åpnet for at organisasjoner, institusjoner, bedrifter og privatpersoner skal få muligheten til å komme med synspunkter på forslaget til en ny tematisk havmiljøstrategi. En internett-konsultasjon har pågått i 8 uker, og fristen til å komme med synspunkter har nå gått ut. Norge har oversendt kommentarer til EUs forslag til strategi for det marine miljø. Norske merknader til EUs marine strategi

Europeisk strategi for det marine miljø

EU-kommisjonen har åpnet for at organisasjoner, institusjoner, bedrifter og privatpersoner skal få muligheten til å komme med synspunkter på forslaget til en ny tematisk havmiljøstrategi. Internett-konsultasjonen vil pågå i 8 uker, siste frist til å komme med synspunkter er 9. mai.

Arbeidet med den europeiske marine strategien startet i 2003. Det har vært arrangert en rekke møter i arbeidsgrupper der også norske og islandske myndigheter har deltatt i arbeidet. Strategien foreslås implementert i EU i form av en Kommunikasjon og et rammedirektiv. Det er ennå ikke avgjort hvordan land utenfor EU skal knyttes opp mot strategien, men regionale havkonvensjoner vil være en viktig arena for gjennomføringen.

En viktig del av forslaget går ut på å dele de europeiske havområdene inn i økosystembaserte marine regioner. Det skal så utarbeides forvaltningsplaner (Implementation Plans) for hvert område.

Ytterligere informasjon om forslaget og veiledning om hvordan man skal gå frem for å uttale seg til EU-kommisjonen fåes via følgende link:

http://www.europa.eu.int/comm/environment/water/consult_marine.htm

Norske merknader til EUs marine strategi (pdf)