Historisk arkiv

Har din by godt friluftsliv?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil ha forslag på kandidater til Bymiljøprisen

Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil ha forslag på kandidater til Bymiljøprisen 2005. I år skal prisen gå til en by med et utemiljø som stimulerer til fysisk aktivitet. Forslag må fremmes innen 15. april. (19.01.05)

Pressemelding

Dato: 19.01.05

Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil ha forslag på kandidater til Bymiljøprisen:

Har din by godt friluftsliv?

IllustrasjonsfotoI år skal Bymiljøprisen gå til en by med et utemiljø som stimulerer til fysisk aktivitet. Miljøverndepartementets pris for 2005 vil bli gitt til en by eller sted som støtter opp om sunn livsstil ved å legge til rette for aktivitet for alle. Forslag må fremmes innen 15. april.

- At det er enkelt og trygt å gå eller sykle, betyr mye for mosjon i dagliglivet. Tilgjengelige og trygge grønne områder i byen og i nærmiljøet er viktig. Til årets bymiljøpris ønsker jeg gode eksempler på bylandskap og utemiljø som er utformet slik at det stimulerer til fysisk aktivitet. Du kan foreslå din egen by hvis du mener den bør få Bymiljøprisen 2005, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

2005 er lansert som "Friluftslivets år" av Miljøverndepartementet. Regjeringen vil at alle - og spesielt barn og unge - skal bevege seg mer. Alle bør ha en livsstil som fremmer god folkehelse. Temaet for årets Bymiljøpris gjenspeiler dette.

Bymiljøprisen gis til en by eller tettsted som kan være et eksempel på godt bymiljø og som kan inspirere til tiltak også andre steder i landet. Hvert år setter departementet fokus på et nytt tema som er viktig for byutvikling. I fjor gikk prisen til Årdal kommune for god sentrumsutvikling på Årdalstangen.

Enhver kan fremme begrunnet forslag til Miljøverndepartementet. Forslagene bedømmes av en uavhengig jury. Fristen for å foreslå kandidater er 15. april 2005. Prisen vil bli tildelt ved et lokalt arrangement høsten 2005.

Kontaktperson:
avdelingsdirektør Marit Kleveland
telefon 22 24 59 40
mobiltelefon 901 57 918