Historisk arkiv

Hareide lanserte samiske internettsider

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide lanserte i dag Miljøverndepartementets samiske internettsider i Kautokeino i Finnmark. www.biras.no er ett av få samiske domenenavn som er tatt i bruk her i landet og det første fra et departement. (25.05.05)

Pressemelding

Dato: 25.05.05

Hareide lanserte samiske internettsider

Kautokeino kommuneMiljøvernminister Knut Arild Hareide lanserte i dag Miljøverndepartementets samiske internettsider i Kautokeino i Finnmark. www.biras.noer ett av få samiske domenenavn som er tatt i bruk her i landet og det første fra et departement.

Foto: Kautokeino kommune

- Nettadressen www.biras.no skal være lett å huske og vi håper det skal føre til at nettstedet blir flittig brukt, sier Knut Arild Hareide.

De samiske nettsidene er basert på struktur og innhold fra Miljøverndepartementets norske sider. Her vil man finne en god oversikt over alle departementets arbeidsområder samt informasjon om underliggende etater.

Kulturminneloven foreligger nyoversatt til samisk og flere andre lover og forskrifter står for tur.

- Vi vet at blant annet Plan- og bygningsloven har vært etterspurt i samiske miljøer, og Plandelen av loven har førsteprioritet når nye lover nå planlegges oversatt, sier Hareide.

Nettsidene har også et tilbud til skoleungdom, som kan være til hjelp i prosjektoppgaver om miljøvern.

Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Tone Tveøy, tlf: 41 47 41 84