Historisk arkiv

Hareide til "Grensesømmen" på verdens miljødag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide gir startskuddet for Grensesømstafetten på Magnor søndag 5. juni. – Tida er inne for å tråkle oss sammen igjen, til ett friluftsrike, sier Hareide. Grensesømmen er navnet på sti- og turnettet som "syr Norge og Sverige sammen" igjen fra Østfold i sør til Treriksrøysa i Troms. Arrangementet er i regi av Den norske turistforeningen og Friluftslivets år. (03.05.2005)

03.06.2005

Hareide til "Grensesømmen" på verdens miljødag

Miljøvernminister Knut Arild Hareide gir startskuddet for Grensesømstafetten på Magnor søndag 5. juni. – Tida er inne for å tråkle oss sammen igjen, til ett friluftsrike, sier Hareide.

Grensesømmen er navnet på sti- og turnettet som "syr Norge og Sverige sammen" igjen fra Østfold i sør til Treriksrøysa i Troms. Arrangementet er i regi av Den norske turistforeningen og Friluftslivets år.

- Grensesømmen er på alle måter en verdig markering av verdens miljødag. Det er et lokalt og internasjonalt prosjekt på en og samme tid. Det er en feiring av de unike friluftstradisjonene vi har i vår del av verden. En påminnelse om at natur- og kulturlandskap også er viktige ressurser som vi må ta vare på, sier Hareide.

DnT har brukt to år på å merke og tilrettelegge turstiene, og mye av arbeidet har skjedd gjennom dugnadsarbeid. Ruten går gjennom sju fylker, langs pilgrimsleder og seks nasjonalparker. Åpningsarrangementet er lagt til Fredsplassen i Morokulien på Magnor, der det er et monument til minne om 100 års freden mellom Norge og Sverige. I 1959 fikk området, som består av seks mål midt på grensen, navnet Morokulien.

Les mer om programmet og Grensesømmen på www.turistforeningen.no