Historisk arkiv

Miljøvernministeren ivaretar hensyn til barn og unge på Tinkern i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide godkjenner ikke Bystyrets vedtak om å tillate utbygging i grøntområdet Tinkern. Miljøvernministeren legger vekt på at Tinkern har spesielle kvaliteter som gjør at området har stor verdi som lekeområde. Innsigelsen fra Fylkesmannen er tatt til følge. (18.07.05)

Pressemelding

Dato: 18.07.05

Miljøvernministeren ivaretar hensyn til barn og unge på Tinkern i Oslo

Miljøvernminister Knut Arild Hareide godkjenner ikke Bystyrets vedtak om å tillate utbygging i grøntområdet Tinkern. Miljøvernministeren legger vekt på at Tinkern har spesielle kvaliteter som gjør at området har stor verdi som lekeområde. Innsigelsen fra Fylkesmannen er tatt til følge.

- Det er et nasjonalt mål å sikre gode oppvekstmiljøer for barn og unge. God arealplanlegging skal sikre barn og unge trygge, tilstrekkelige og varierte områder for lek og utfoldelse. Varierte uteområder er en viktig forutsetning for barns utvikling og en trygg oppvekst, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide

Miljøvernministeren har forståelse for kommunens ønske om å bygge omsorgsboliger på Tinkern. Bydelen har et udekket behov for slike boliger. Miljøvernministeren legger likevel vekt på at Tinkern har spesielle kvaliteter som gjør at området har stor verdi som lekeområde. Grøntområdet kan brukes som lekeplass året rundt. Området fremstår som et naturområde med variasjon i terrenget. Siden området er ett av de få ufriserte igjen i indre by, vil det derfor være av ekstra betydning å la området forbli slik det er i dag.

- Det er viktig at man sikrer fremtidige generasjoners behov når omdisponering av areal skal vurderes. I et folkehelseperspektiv er det også viktig å ha grønne områder i byen, sier miljøvernministeren.

Kontaktperson: Seniorrådgiver Kåre Ivar Mælsether, tlf. 22 24 59 12