Historisk arkiv

Miljøvernministeren på Beitostølen helsesportsenter for å hente impulser.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide besøkte Beitostølen helsesportsenter for å bli orientert om tilrettelegging av friluftsliv for personer med nedsatt funksjonsevne. (15.07.05)

15.07.05

Miljøvernministeren på Beitostølen helsesportsenter for å hente impulser

Miljøvernminister Knut Arild Hareide besøkte Beitostølen helsesportsenter for å bli orientert om tilrettelegging av friluftsliv for personer med nedsatt funksjonsevne.

Reidar Greger Hagen i samtale med Knut Arild Hareide.Beitostølen helsesportsenter har lang erfaring i å tilrettelegge friluftslivsaktiviteter for personer med nedsatt funksjonsevne. De arbeider ut fra en grunnfilosofi hvor det siktes mot nærhet til naturen og tilrettelegging med minst mulig inngrep. Helsesportsenteret satser på bruk av hester og hundetrekk i stedet for motoriserte hjelpemidler for å komme ut i naturen.
Miljøvernminister Knut Arild Hareide i samtale med seksjonsleder Reidar Greger Hagen ved Beitostølen helsesportsenter. Foto: Miljøverndepartementet

Helsesportsenteret har et godt samarbeid med Øystre Slidre kommune og deler også sin kompetanse på tilrettelegging med andre kommuner gjennom samlinger og kurs for fagpersonale.

- Resultatene som Beitostølen helsesportsenter oppnår for enkeltbrukere bekrefter hvor godt dette tilbudet er. Erfaringene som senteret har gjort er viktige for det videre arbeidet med skape muligheter for alle til å delta i friluftslivet, sa miljøvernminister Knut Arild Hareide.