Historisk arkiv

Ny formann valgt til Århus-konvensjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Hanne Inger Bjurstrøm ble fredag 27. mai valgt til leder av byrået til Århus-konvensjonen og dermed også ny formann for konvensjonen. Hun er valgt som formann t.o.m. neste partsmøte som vil bli avholdt i 2008. Valget fant sted under Århus-konvensjonens andre partsmøte i Kasakhstan i forrige uke. (02.06.2005)

02.06.2005

Ny formann valgt til Århus-konvensjonen

Hanne Inger Bjurstrøm ble fredag 27. mai valgt til leder av byrået til Århus-konvensjonen og dermed også ny formann for konvensjonen. Hun er valgt som formann t.o.m. neste partsmøte som vil bli avholdt i 2008. Valget fant sted under Århus-konvensjonens andre partsmøte i Kasakhstan i forrige uke.

Århus-konvensjonen er en UN/ECE-konvensjon som omhandler tilgang til miljøinformasjon, allmennhetens deltakelse i beslutningsprosesser og adgang til klage og domstolprøving på miljøområdet. På møtet i Kasakhstan ble det bl.a. oppnådd enighet om å endre konvensjonen slik at allmennheten får klarere rettigheter når det gjelder deltakelse i beslutningsprosesser om utsetting av GMOer til miljøet. Det ble også vedtatt viktige retningslinjer ("guidelines") knyttet til å fremme bruken av konvensjonens prinsipper i internasjonale fora.