Historisk arkiv

Vil hindre at frostvæske gir barneulykker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Mellom 40-60 barn her i landet blir meldt skadet hvert år fordi de drikker frostvæske. Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil be SFT om å utarbeide forslag til regulering av frostvæske med det skadelige stoffet etylenglykol. (08.04.05)

Vil hindre at frostvæske gir barneulykker

Helseskadelig - symbolMellom 40-60 barn her i landet blir meldt skadet hvert år fordi de drikker frostvæske. Miljøvernminister Knut Arild Hareide vil be Statens forurensningstilsyn om å utarbeide forslag til regulering av frostvæskemed det skadelige stoffet etylenglykol. (08.04.05)

- Det er svært viktig å fremme tiltak for forhindre skader hos barn og å advare mot å drikke slik væske, sier miljøvernministeren.

I dag selges det frostvæske med ulike konsentrasjoner av etylenglykol. Det er bare frostvæske som inneholder 25 prosent eller mer etylenglykol som må merkes med en advarsel om helseskade, men heller ikke disse store konsentrasjonene krever barnesikker skrukork. Frostvæske smaker søtt og kan være fristende for barn.

Forslag til tiltak for å hindre at barn drikker frostvæske som inneholder etylenglykol er krav om barnesikret lukning, tilsetting av bitterstoff slik at den blir mindre attraktiv å drikke og advarselstekst på emballasjen.

Miljøvernministeren anslår at nytt regelverk vil være på plass i løpet av et halvt års tid.

Kontaktperson: Brith Elisabeth Sørlie, tlf: 22 24 58 11

Se artikkel i VG:Barn drikker frostvæske

Mer informasjon fra SFT