Historisk arkiv

Hva vil skje med den "ville" ulven i Langedrag området?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernministeren svarer på spørsmål fra stortingsrepresentant Sigrun Eng. (14.12.01)

Miljøvernministeren svarer på spørsmål fra stortingsrepresentant Sigrun Eng. (14.12.01)

Spørsmål fra Stortinget

Hva vil skje med den "ville" ulven i Langedrag området?

Spørsmål nr 80 fra stortingsrepresentant Sigrun Eng, 14.12.01

Jeg viser til spørsmål nr 80 som er stilt til skriftlig besvarelse i henhold til §52 i Stortingets forretningsorden. Spørsmålet lyder: "Eg er kjendt med forsøk på å få den "ville" ulven vekk ifrå Langedrag. Ulven lusker og som ein "halvtam" bikkje i andre områder. I grenda Tunhovd heilt opp på trappa til folk. Innbyggjarane der er av det sindige slaget, men det er begrensa kor lenge dei aksepterer at eksperiment med skyting i lufta, utan resultat skal pågå. Nore/Uvdal kommune er ikkje definert som vertskommune for ulv. Kan statsråden gi eit klart svar på kva som skal skje og når ein kan forvente at småbarn trygt kan leike ute?"

Med bakgrunn i at en vill ulv over en lengre periode har oppholdt seg i nærheten av Langedrag Naturpark, har Direktoratet for naturforvaltning (DN) ved Statens naturoppsyn (SNO) etter anmodning fra lokalt politi gjort en rekke forsøk på å skremme ulven vekk fra området etter at dyret ble radiomerket 26. november. Disse forsøkene førte ikke til at ulven ble mindre stasjonær. 19. desember ba jeg direktoratet om raskt å iverksette alternative tiltak med sikte på å få til en løsning. Jeg presiserte samtidig at jeg ikke anså felling av dette dyret som et aktuelt alternativ i en situasjon der den ville ulvetispa ikke har gjort noen skade.

Jeg kan videre opplyse at direktoratet 20. desember fattet vedtak om at Langedrag Naturpark på nærmere vilkår får tillatelse til å ta den ville ulven inn i Naturparken.