Historisk arkiv

8 leverandører vil utvikle MinSide på norge.no

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Moderniseringsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 8/2005
Dato: 02.03.05
Kontaktperson: Kommunikasjonsrådgiver Gunn Janne Myrseth, 952 82 119

8 leverandører vil utvikle MinSide på norge.no

Moderniseringsdepartementet prekvalifiserte i januar 10 leverandører til å levere tilbud på utvikling av det virtuelle servicekontoret MinSide. Innen tilbudsfristen 1. mars har 8 leverandører levert tilbud:

  1. Accenture
  2. BBS
  3. Steria
  4. Software Innovation
  5. ErgoEphorma
  6. CapGemini
  7. Kantega
  8. EDB Business Partners

Moderniseringsdepartementet tar sikte på å velge leverandør i mai.

Et virtuelt servicekontor for innbyggere vil bli innført i to faser. I juni 2005 oppgraderes informasjonsportalen norge.no til et nytt nivå av brukerorientering med tilgang til offentlige elektroniske tjenester både fra staten og fra den kommunen man bor i. Tjenestene blir tilgjengelig ut fra en temabasert struktur slik at den enkelte ikke trenger å vite hvilke offentlige virksomheter som har ansvar for de ulike tjenestene.

31. desember 2005 vil det bli etablert en felles løsning for offentlig sektor for håndtering av elektroniske IDer og elektroniske signaturer. Samtidig utvides det virtuelle servicekontoret på norge.no med MinSide - en personlig side som krever sikker pålogging hvor du får innsyn i opplysninger det offentlige har registrert om deg (f. eks Min adresse, Min fastlege, Mine kjøretøy) samt at du kan får utført en rekke tjenester (f. eks bytte fastlege, melde flytting, endre skattekort osv).