Historisk arkiv

Moderniseringsdepartementet opphever Konkurransetilsynets vedtak V2005-3 om å forby Swarco Norge AS sitt erverv av Peek Trafikk AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Moderniseringsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 25/2005
Dato: 25.05.05
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Steinar Hauge, tlf. 22 24 47 85

Moderniseringsdepartementet opphever Konkurransetilsynets vedtak V2005-3 om å forby Swarco Norge AS sitt erverv av Peek Trafikk AS

Moderniseringsdepartementet har i dag opphevet Konkurransetilsynets vedtak av 4. februar 2005 om å forby Swarco Norge AS sitt erverv av Peek Trafikk AS. Departementet har kommet til at Konkurransetilsynet har oversittet fristen for vedtak i denne saken. Vedtaket må derfor oppheves.

Tilsynet grep inn mot Swarco Noge AS’ erverv fordi det ville føre til eller forsterke en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for trafikksystemer til blant annet veikryss, markedet for drifts- og vedlikeholdstjenester til slike trafikksystem og markedet for betalingssystemer for parkeringsanlegg.

Bakgrunnen for at departementet har opphevet tilsynets vedtak, er at det har en annen oppfatning av hvordan fristen i konkurranseloven skal regnes for når tilsynet må fatte sitt vedtak. Etter departementets vurdering har Konkurransetilsynet fattet sitt vedtak én dag for sent i forhold til fristen. Dette medfører at Konkurransetilsynet ikke har hjemmel til å gripe inn mot den aktuelle foretakssammenslutningen. Når dette likevel ble gjort, må departementet oppheve tilsynets vedtak. Opphevelsen er altså ikke basert på en annen konkurransefaglig vurdering enn Konkurransetilsynet.

Gjennom vedtaket har departementet fastsatt hvordan den aktuelle fristregelen i konkurranseloven skal tolkes.

Vedtaket