Historisk arkiv

Innrapportering av antall nytilsatte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Moderniseringsdepartementet

I staten er det et mål at arbeidsstyrken gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Tiltaksplanen om at fem prosent av nytilsatte skal være personer med nedsatt funksjonsevne, samt målet om å rekruttere flere personer med innvandrerbakgrunn, skal sammen bidra til dette. Statlige etater/virksomheter ble bedt om å rapportere ved å fylle ut et elektronisk skjema, innen 1.november 2006. Fristen er utløpt, og skjemaet er ikke lenger aktivt.

Etatene er selv ansvarlig for å iverksette de tiltak som er nødvendige for å nå målene.

Dette er en oppfølging av kravet i intensjonsavtalen hvor partene har sagt at alle IA-bedrifter i størst mulig grad også skal sette konkrete mål i forhold til delmål 2 (om å rekruttere personer med nedsatt funksjonsevne). Virksomheter som har inngått samarbeidsavtaler vil ha et spesielt ansvar for å åpne opp for opplærings- og opptreningsplasser (IA-plasser) for personer med nedsatt funksjonsevne. Videre skal de være naturlige samarbeidspartnere, bl.a. for Arbeids- og velferdsetaten i arbeidet med å få flere personer med nedsatt funksjonsevne inn i arbeidslivet.

Resultatene skal rapporteres til FAD som ansvarlig for den statlige arbeidsgiverfunksjonen.

At lokale arbeidsgivere selv skal velge hvordan de vil nå målet, innebærer at også vurderingen av om tilsettingen gjelder en person fra målgruppen, gjøres lokalt.