Historisk arkiv

Klarsignal til salg av Raufoss ASA og NOAHs anlegg i Brevik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 39/02
Dato: 29.11.2002
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Reier Søberg, telefon 22 24 65 12

Klarsignal til salg av Raufoss ASA og NOAHs anlegg i Brevik

I dag har Regjeringen bedt Stortinget om fullmakt til å selge aktivitetene i Raufoss ASA, avvikle statens eierskap i den øvrige virksomheten på Raufoss, selge NOAH Holding AS sitt Brevik-anlegg til Norcem, redusere statens eierandel i NOAH Holding AS samt forlenge garantien for driftskreditt til Moxy Trucks AS ut år 2003.

Avtalen med nederlandske Euralcom B.V. om salg av aktivitetene i Raufoss ASA, gir en internasjonal eierstruktur og den nødvendige industrielle og finansielle styrke til å videreføre konsernets aktiviteter.

- En slik løsing er industrielt riktig i en tid der globalisering og aktiv tilstedeværelse i bildelmarkedene er viktig, uttaler nærings og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

NOAH Holding AS har arbeidet med reorganisering av virksomheten og tilrettelegging for nye eiere. Det er særlig vurdert ulike tiltak for å bedre økonomien i Brevik-anlegget som lenge har gått med tap. Styret har nå inngått avtale med Norcem om salg av dette anlegget.

- Regjeringen mener at salget er riktig både for virksomhetens ansatte, eiere og for den langsiktige behandlingskapasiteten av organisk spesialavfall. På sikt er det ønskelig å avvikle statens eierskap i NOAH Holding, herunder virksomheten på Langøya, opplyser næringsministeren.

I år har Moxy Trucks AS hatt økende produksjon og salg, men svakere resultat enn forventet grunnet anstrengt likviditet. Det pågår en prosess for å hente inn ny egenkapital. Derfor foreslår Regjeringen å forlenge løpetiden for statsgaranti på 30 mill kr for selskapets driftskreditt med ett år til og med 31. desember 2003.