Historisk arkiv

Næringsministerens priser utdelt på the Gathering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 17/03
Dato: 22.04.2003
Kontaktperson: Fred Arne Ødegård, telefon 22 24 66 15

Næringsministerens priser utdelt på the Gathering

Under siste kveld på the Gathering 2003 ble Næringsministerens priser delt ut. Det var satt opp to priser hver på 7000 kroner - en for beste forslag til en ny eller forbedret offentlig tjeneste og en for beste produkt eller nyetablering.

Prisen for beste forslag til ny eller forbedret offentlig tjeneste gikk til Harald Paulsen, Oslo for forslaget om å etablere en "bokbuss" med datautstyr og internett-tilgang for å spre informasjon og gi tilgang til nettet. Paulsen fremmet også forslag om etablering av en web-basert "help-desk" på Odin - slik at brukere raskt kan få svar på spørsmål om offentlige tjenester.

Prisen for beste ide til nytt produkt gikk til NTNU-studenten Steinar Gunderson, Trondheim, for hans forslag om å utvikle en teknologi som gjør det enklere, raskere og mindre belastende for nettet å overføre filer mellom nettbrukere.

Juryen besto av Vegard Skjefstad fra The Gathering, Per Morten Hoff fra IKT Norge og Fred Arne Ødegård fra Næringsdepartementet. Det kom inn ca 30 forslag.