Historisk arkiv

Lovendring forenkler næringslivets innrapporteringsbyrder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen har i dag lagt fram et lovendringsforslag som pålegger alle offentlige etater, inkludert kommunene, å bruke opplysninger fra Enhetsregisteret der det er praktisk mulig og ikke gå til den enkelte bedrift for å innhente den samme informasjonen. (04.06.04.)

Pressemelding

Nr.: 34/04
Dato: 4. juni 2004
Kontaktperson: Statssekretær Helle Hammer, tel. 22 20 01 06

Lovendring forenkler næringslivets innrapporteringsbyrder

Regjeringen har i dag lagt fram et lovendringsforslag som pålegger alle offentlige etater, inkludert kommunene, å bruke opplysninger fra Enhetsregisteret der det er praktisk mulig og ikke gå til den enkelte bedrift for å innhente den samme informasjonen. ( Ot.prp. nr. 80 om lov om endringer i lov om Enhetsregisteret, lov om registrering av foretak og i enkelte andre lover)

- En slik utvidelse av plikten til å bruke Enhetsregisteret som grunndatakilde er både en videreutvikling og en styrking av registerets samordningsrolle. Dette er også et viktig steg i arbeidet for å unngå at næringslivet skal rapportere de samme opplysningene til offentlige etater flere ganger, sier nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

De foreslåtte lovendringene vil bidra til høyere registerkvalitet både i Enhetsregisteret og i Foretaksregisteret samt legge til rette for bedre samordning og gjenbruk av opplysningene og dermed til mer effektive registre.