Historisk arkiv

Næringsminister Børge Brende: - NHD tar til etterretning at styret i Kongsberg Gruppen ikke selger maritimdelen av selskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Jeg legger til grunn at det vil være mulig å bringe frem verdier for aksjonærene og sikre en god industriell utvikling for Kongsberg Gruppen med både maritim og forsvar som virksomhetsområder i selskapet. Dette vil være en oppgave for styret, sier næringsminister Børge Brende. (16.09.04)

Pressemelding

Nr.: 51/04
Dato: 16. september 2004
Kontaktperson: Informasjonssjef Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Næringsminister Børge Brende:


- NHD tar til etterretning at styret i Kongsberg Gruppen ikke selger maritimdelen av selskapet

Styret i Kongsberg Gruppen avviste i en melding i dag tilbudet fra Nordic Capital om kjøp av Kongsberg Maritime.

- Staten tar styrets konklusjon til etterretning, sier nærings- og handelsminister Børge Brende: - Kongsberg Gruppen representerer et viktig og sentralt kompetansemiljø knyttet til maritim elektronikk og forsvarsteknologi. Jeg legger til grunn at det vil være mulig å bringe frem verdier for aksjonærene og sikre en god industriell utvikling for Kongsberg Gruppen med både maritim og forsvar som virksomhetsområder i selskapet. Dette vil være en oppgave for styret.

- Staten har langsiktige og industrielle mål for sitt eierskap i Kongsberg Gruppen. Det må imidlertid være en forutsetning at selskapet evner å bringe frem de verdier som er utviklet over lang tid. Staten vil ha en løpende dialog med selskapet og øvrige aksjonærer om hvordan dette best kan sikres.

Staten er største aksjonær i Kongsberg Gruppen med vel 50 prosent av aksjene.