Historisk arkiv

Ny lov om mål og vekt på høring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

I tråd med Regjeringens mål om å gjøre lover og regler enklere for næringslivet, sender Nærings- og handelsdepartementet nå ut forslag til ny lov om mål og vekt på høring. Forslaget er utarbeidet av Justervesenet. (28.04.04)

Pressemelding

Nr.: 24/04
Dato: 28. april 2004

Ny lov om mål og vekt på høring

I tråd med Regjeringens mål om å gjøre lover og regler enklere for næringslivet, sender Nærings- og handelsdepartementet nå ut forslag til ny lov om mål og vekt på høring. Forslaget er utarbeidet av Justervesenet.

Det legges opp til en fleksibel lov som skal dekke behovet for tilfredsstillende målinger på mange samfunnsområder. Formålet med lovforslaget er å sikre at Norge har en måleteknisk infrastruktur som nyter tillit både nasjonalt og internasjonalt, og som bidrar til effektiv bruk av samfunnets ressurser.

Riktige målinger har alltid vært en grunnleggende forutsetning for handels- og næringsvirksomhet. Hvert år omsettes det verdier etter mål og vekt for cirka 450 milliarder kroner i Norge. I dagens samfunn stilles det krav til nøyaktige målinger på mange områder.

Utredningen og forslaget til ny lov legger til rette for et mer fleksibelt tilsynsregime som raskt kan tilpasses endringer i behovet for kontrollvirksomhet.

Les høringssaken.