Historisk arkiv

Verneverdige fartøy fritas for gebyrer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Minst 10 000 frivillige slipper nå å jobbe enda mer for å betale dyre gebyrer. For verneverdige skip kan gebyrer tilsvare en ekstrautgift på flere tusen kroner. Nærings- og handelsminister Børge Brende gir gebyrfritak for verneverdige fartøy fra 1. juli 2004. I tillegg får fartøyene refundert innbetalt årsgebyr for 2004.

Pressemelding

Nr.: 42/04
Dato: 7. juli 2004
Kontaktperson: Seniorrådgiver Ingrid Braate, telefon 22 24 01 28

Verneverdige fartøy fritas for gebyrer

Nærings- og handelsminister Børge Brende gir gebyrfritak for verneverdige fartøy fra 1. juli 2004. I tillegg får fartøyene refundert innbetalt årsgebyr for 2004.
Fritaket gjelder verneverdige fartøy som står på Riksantikvarens liste.

De representerer en viktig del av vår maritime kulturarv. Mange legger ned en betydelig innsats på restaurering og vedlikehold av disse fartøyene sier Brende.
Minst 10 000 frivillige slipper nå å jobbe enda mer for å betale dyre gebyrer som er en ekstrautgift på flere tusen kroner. Det gjelder gebyrer for passasjersertifikat og for tjenester som ikke inngår i åregebyrene som for eks. ombygginger, fartstillatelser og ISM revisjoner.

- Jeg håper at gjeninnføringen av gebyrfritaket vil inspirere til fortsatt innsats blant de mange ildsjelene som bruker fritiden sin til dette viktige arbeidet, avslutter Brende.