Historisk arkiv

Brende ringte Wall Streets Closing Bell

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

I går kveld fikk nærings- og handelsminister Børge Brende æren av å utløse den legendariske ”bjellen” som avslutter dagens aktiviteter på New York Stock Exchange. (20.01.05)

Brende ringte Wall Streets Closing Bell

I går kveld fikk nærings- og handelsminister Børge Brende æren av å utløse den legendariske ”bjellen” som avslutter dagens aktiviteter på New York Stock Exchange. Det skjedde under Brendes besøk i New York for å styrke forbindelsene mellom amerikansk og norsk næringsliv.

Hensikten ved USA-besøket er å "selge" Norge som et attraktivt land å investere i. Brende møtte noen av verdens største fondsforvaltere for å orientere om investeringsklimaet og eierskapspolitikken i Norge.

Brende talte også i det norske handelskammeret i New York om Norges konkurransefortrinn i et globalt marked. Videre møtte han ledende eksperter hos Lehman Brothers for å bli orientert om den globale økonomiske utviklingen og trender fremover.

På New York Stock Exchange møtte Brende representanter for NYSE for å diskutere ulike sider ved Corporate Governance. Der markerte han også avslutningen av dagens handel ved å ringe "closing bell" fra podiet.

Les mer på NYSEs hjemmesider.

20. januar 2005