Historisk arkiv

Næringslivets rapporteringsbyrde reduseres med 50 årsverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

-Jeg er fornøyd med at så mange etater bidrar til å redusere belastningen, sier næringsminister Børge Brende. Det viser at det både er vilje og evne til å gjøre noe for å tilrettelegge bedre for næringslivet. (18.02.05)

Pressemelding

Nr.: 06/05
Dato: 17. februar 2005
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Arvid Samland, telefon 22 24 65 60

Næringslivets rapporteringsbyrde reduseres med 50 årsverk

Næringslivet bruker stadig mindre tid på å fylle ut offentlige skjemaer. Nye tall fra Oppgaveregisteret i Brønnøysund viser at etatenes arbeid med å redusere næringslivets rapporteringsbyrde gir resultater.

-Jeg er fornøyd med at så mange etater bidrar til å redusere belastningen, sier næringsminister Børge Brende. Det viser at det både er vilje og evne til å gjøre noe for å tilrettelegge bedre for næringslivet.

Samordnet innhenting av informasjon fra etatene reduserte i 2004 belastningen for bedriftene med 50 årsverk. Dette skjer samtidig som antallet næringsdrivende går opp.

Skattedirektoratet står for størstedelen av reduksjonen, 87 %, men det er også der størstedelen av belastningen ligger, ca. 75 % av totalbelastningen. Reduksjonen kommer fra tiltak i hele 17 etater og departement. En liten etat som Pensjonstrygden for sjømenn har redusert sin belastning med hele 49 %, et resultat som er svært bra. Et annet eksempel er Kredittilsynet, som har redusert belastningen med 13,5 %. Brende sier dette viser at arbeidet med å redusere skjemabelastningen er langt fremme i bevisstheten hos etatene.

Oversikten viser videre at det er en øking på 55 % i antall skjema som nå kan rapporteres inn elektronisk. Økningen er gledelig selv om det fortsatt er mye å hente før alle statlige etater kan ta imot elektronisk innrapportering.

-De skjemaene som er størst og mest tyngende for næringslivet er på plass, og jeg er derfor optimist med tanke på å få stadig mer på plass, uttaler næringsministeren.